•  

       

      ZÁPIS DO 1. ROČNÍKU 2024/2025 

      Pro efektivní spolupráci školy a rodiny je důležité, aby měli oba zákonní zástupci ujasněné požadavky na vzdělávání svého dítěte, seznámili se se vzdělávací koncepcí školy a s touto koncepcí souhlasili. 

      Před zápisem je vhodné absolvovat:

      • Informační schůzku
      • Den otevřených dveří
      • 2. 1. 2024 - 31. 3. 2024 - elektronické podání přihlášky -  Elektronická přihláška
      • 14. 2. 2024 - 16:30 - 17:30 hod. - Jednička a Přípravka v Molekule  - Informační schůzka pro zájemce o 1. ročník a přípravnou třídu.
      • 14. 3. 2024 - Den otevřených dveří pro rodiče - zájemci o 1. ročník a přípravnou třídu
        • Organizace dne:
        • Dopolední blok: 9:00 - 11:00 hod. -  zájemci o 1. ročník a přípravnou třídu
          Odpolední blok: 11:50 - 13:30 hod. -  zájemci o 1. ročník
        • U vchodu se vás individuálně ujmou průvodci (naši žáci), kteří vás provedou po škole. 
        • Dveře tříd, ve kterých bude probíhat výuka, budou otevřené a máte možnost buď jen tak "nakouknout" nebo se posadit a zůstat.
        • Na chodbách bude k dispozici i několik průvodců - dospělých členů týmů - označených cedulkou, kteří vám budou k dispozici na dotazy, konzultace apod. Drobné občerstvení zajištěno.
        • Cílem tohoto dne je možnost poznat atmosféru školy v běžném provozu. Nebudeme tedy připravovat žádný "speciální" program. Vás bychom pak požádali, abyste v prostorách školy a tříd uchovali klidnou atmosféru, aby se i naši žáci (během běžného, ale zvýšeného provozu s návštěvníky a pozorovateli) cítili příjemně.
        • V případě dalších dotazů neváhejte kontaktovat - katerina.novakova@skolamolekula.cz. 
      • 5. 4. 2024 14 - 17 hod. - Zápis do 1. ročníku a přípravné třídy -  Zažít Molekulu 

      Dokumenty k zápisu:

      Odevzdání výše uvedených dokumentů postačí k tomu, aby byl ze strany školy zahájen v den zápisu právní akt (správní řízení) v záležitosti přijetí dítěte k zahájení povinné školní docházky (Udělení odkladu zahájení školní docházky). 

      Kapacita první třídy je 14 míst v souladu se strategickým záměrem školy, která má aktuální povolenou kapacitu 160 míst. V případě převisu zájmu rozhodují zejména kritéria uvedená níže.

      Základní kritéria pro přijetí:

      Kritéria byla vypracována v souladu se Stanoviskem MŠMT ke kritériím přijímání k základnímu vzdělávání na základní školy, které jsou zřízeny soukromým nebo církevním zřizovatelem (č. j.  MSMT – 2842/2023-1.

      • přítomnost dítěte u zápisu
      • 0 - 3 body - posouzení a ověření předpokladů dítěte pro soulad se ŠVP Základní škola Molekula - Zažít Molekulu (např. skupinové a individuální aktivity na zjištění školní zralosti, logopedická a grafomotorická cvičení, týmová spolupráce s ostatními dětmi, sluchová a zraková diferenciace) 
      • 1 bod - přípravná třída ZŠ Molekula (stejně zaměřený ŠVP)

      Dosažené body se sčítají, tím se určuje pořadí dětí. V případě stejného počtu bodů se uplatňuje doplňkové kritérium.

      Doplňkové kritérium:

      • 1 bod - sourozenec žáka ZŠ Molekula (dítě je sourozencem některého z našich žáků nejvýše v 8. ročníku, tzn. v době nástupu dítěte do školy bude sourozenec stále žákem školy) 

      Vždy se přijímají přednostně děti s vyšším množstvím bodů, pokud je více dětí se stejnými body, bude rozhodovat los.

      Zároveň musí škola dodržovat maximální počet dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, jak stanoví § 17 vyhlášky č. 27/2016 Sb., o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných.

       

      Nahlížení do spisu

      V souladu § 36 odst. 3  zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů upozorňujeme na možnost účastníků řízení  před vydáním rozhodnutí  se vyjádřit  k podkladům rozhodnutí ve věci přijímacího řízení svého dítěte. Nahlédnout do spisu můžete:

      V úterý 16. 4. 2024 od 15:00 do 16:00 hod. v kanceláři školy - prosíme o případnou telefonickou domluvu přesného času s Kateřinou Novákovou - katerina.novakova@skolamolekula.cz.

       

      Seznam přijatých žáků bude zveřejněn do 19. 4. 2024 na webových stránkách školy pod evidenčním číslem, které obdrží rodiče při zápisu.

      Nepřijatí uchazeči obdrží informaci písemně doporučeným dopisem.

      Konečným krokem celého procesu u přijatých dětí je podepsání smlouvy o vzdělávání. Termíny podepsání smlouvy budou dohodnuty individuálně. V případě, že nedojde k uzavření smlouvy o vzdělávání ve stanoveném termínu, bude přijato další dítě či děti podle pořadí náhradníků až do naplnění kapacity.

      Doporučujeme všem rodičům absolvovat zápis i na spádové škole.

      Pro koho je zápis určen:

      Zápis je určen pro děti narozené v období od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2018 a pro děti s odkladem povinné školní docházky z loňského roku. Možnost přijetí ke školní docházce mají i děti, které dosáhnou věku 6 let v období od 1. 9. 2024 do 31. 12. 2024, pokud k žádosti o přijetí současně doloží doporučení školského poradenského zařízení. Děti, které dosáhnou věku 6 let v době od 1. 1. 2025 do 30. 6. 2025, mohou být přijaty ke vzdělávání pouze za předpokladu, že k žádosti o přijetí doloží doporučení školského poradenského zařízení a odborného lékaře.

      Odklady:

      Není-li dítě tělesně nebo duševně přiměřeně vyspělé, lze písemně požádat v den zápisu o odklad povinné školní docházky o jeden rok. Ředitel školy této žádosti může ihned vyhovět, ale pouze na základě doporučení školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa. V tomto případě je nutné si včas zajistit termín vyšetření dítěte. V případě zájmu o odklad je třeba obě doporučení vzít s sebou už k zápisu, neboť žádost o odklad je třeba ze zákona administrativně vyřídit v termínu do 30. 4. 2024.

      Možné situace:

      1. Dítě má již doporučení školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa, pak podá žádost o přijetí i o odklad, doporučení přiloží elektronicky (stačí prostá kopie).

      2. Dítě nemá doporučení, pak podá žádost o přijetí i odklad a rodič uvede, jestli čeká na vyhotovení doporučení nebo na termín vyšetření, do kdy a dle toho se domluví termín dodání příloh, v případě nutnosti bude řízení přerušeno.

       

      Přílohy:

      Zápisový lístek 2024/2025 - Zápisový lístek 2024/2025

      Žádost o odklad školní docházky - Žádost o odklad školní docházky

       

  • Fotogalerie

      zatím žádné údaje