• PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA

      Přípravná třída je zřizována přednostně pro děti s odkladem školní docházky, ale novela zákona umožňuje i docházku dětem v posledním roce před zahájením povinné školní docházky.

      Úkolem přípravné třídy je vyrovnat nerovnoměrný vývoj dítěte.

      Obsahem vzdělávání je prohlubování návyků sebeobsluhy a hygieny, rozvoj sociálních a komunikačních dovedností, utváření a rozvoj hrubé a jemné motoriky, cvičení a podpora koncentrace pozornosti, utváření základních matematických představ a předčtenářských dovedností, orientace v čase a prostoru, podpora hudebního a výtvarného projevu.

       

      ZÁPIS DO PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY 2024/2025 

      Zařazení dítěte do přípravné třídy základní školy vychází z ustanovení § 47 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů.

       

      • 2. 1. 2024 - 3. 3. 2024 - elektronické podání přihlášky - Elektronická přihláška
      • 14. 2. 2024 - 16:30 - 17:30 hod. - Jednička a Přípravka v Molekule  - Informační schůzka pro zájemce o 1. ročník a přípravnou třídu.
      • 14. 3. 2024 - Den otevřených dveří pro rodiče - zájemci o 1. ročník a přípravnou třídu
        • Organizace dne:
        • Dopolední blok: 9:00 - 11:00 hod. -  zájemci o 1. ročník a přípravnou třídu
          Odpolední blok: 11:50 - 13:30 hod. -  zájemci o 1. ročník
        • U vchodu se vás individuálně ujmou průvodci (naši žáci), kteří vás provedou po škole. 
        • Dveře tříd, ve kterých bude probíhat výuka, budou otevřené a máte možnost buď jen tak "nakouknout" nebo se posadit a zůstat.
        • Na chodbách bude k dispozici i několik průvodců - dospělých členů týmů - označených cedulkou, kteří vám budou k dispozici na dotazy, konzultace apod. Drobné občerstvení zajištěno.
        • Cílem tohoto dne je možnost poznat atmosféru školy v běžném provozu. Nebudeme tedy připravovat žádný "speciální" program. Vás bychom pak požádali, abyste v prostorách školy a tříd uchovali klidnou atmosféru, aby se i naši žáci (během běžného, ale zvýšeného provozu s návštěvníky a pozorovateli) cítili příjemně.
        • V případě dalších dotazů neváhejte kontaktovat - katerina.novakova@skolamolekula.cz. 
      • 5. 4. 2024 - 14 - 17 hod. - Přijímání žádostí do přípravné třídy 

      Zápis se týká všech dětí, které plní povinné předškolní vzdělávání.

       

      ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST (PŘIHLÁŠKA)

      Elektronickou žádost můžete vyplnit zde - Elektronická přihláška

       

      Dokumenty k zápisu:

      • rodný list dítěte
      • občanský průkaz zákonného zástupce
      • u dítěte po odkladu přineste i rozhodnutí o odkladu, bylo-li vydáno jinou ZŠ
      • písemné doporučení školského poradenského zařízení

      KAPACITA PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY:

      10 dětí

      Kritéria pro zařazení dětí do přípravné třídy:

      Kritéria byla vypracována v souladu se Stanoviskem MŠMT ke kritériím přijímání k základnímu vzdělávání na základní školy, které jsou zřízeny soukromým nebo církevním zřizovatelem (č. j.  MSMT – 2842/2023-1.

      Podmínky pro zařazení dítěte do přípravné třídy stanovuje § 47 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů. 

      O zařazování dětí do přípravné třídy základní školy rozhoduje ředitel školy na žádost zákonného zástupce dítěte a na základě písemného doporučení školského poradenského zařízení (pedagogicko-psychologické poradny či speciálně pedagogického centra), které k žádosti přiloží zákonný zástupce. 

      V přípravné třídě základní školy se může vzdělávat dítě v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, u kterých je předpoklad, že zařazení do přípravné třídy vyrovná jejich vývoj, přednostně děti, kterým byl povolen odklad povinné školní docházky. 

      Docházkou dítěte do přípravné třídy základní školy naplňuje zákonný zástupce dítěte zákonem danou povinnost předškolního vzdělávání – § 34a odst. 5 písm. b) školského zákona, ve znění pozdějších předpisů. Povinné předškolní vzdělávání se vztahuje na státní občany České republiky, kteří pobývají na území České republiky déle než 90 dnů, a na občany jiného členského státu Evropské unie, kteří na území České republiky pobývají déle než 90 dnů. Dále se povinné předškolní vzdělávání vztahuje na jiné cizince, kteří jsou oprávněni pobývat na území České republiky trvale nebo přechodně po dobu delší než 90 dnů, a na účastníky řízení o udělení mezinárodní ochrany. 

      Ředitelka školy stanovuje následující kritéria, podle kterých bude postupovat při rozhodování o zařazení dětí do přípravné třídy v případech, kdy počet přijatých žádostí, podaných zákonnými zástupci dětí, překročí stanovenou kapacitu počtu dětí v přípravné třídě základní školy. Do přípravné třídy Základní školy Molekula, Purkyňova 2025/8, Teplice 415 01 (místo vzdělávání Krušnohorská 39, Chlumec 403 39) budou zařazeny děti podle těchto kritérií: 

      1. děti s povoleným odkladem povinné školní docházky, sourozenec v ZŠ Molekula;

      2. děti s povoleným odkladem povinné školní docházky;

      3. děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky (v době zahájení školního roku 2024/2025), sourozenec v ZŠ Molekula;

      4. děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky (v době zahájení školního roku 2024/2025).

      Pořadí žádostí bude řazeno dle jednotlivých kritérií. Pro uplatnění daného kritéria jsou rozhodné informace uvedené žadatelem o přijetí do přípravné třídy základní školy. V případě shodného pořadí nad uvedenou kapacitu rozhodne los.

      Seznam přijatých žáků bude zveřejněn do 30. 4. 2024 na webových stránkách školy pod evidenčním číslem, které obdrží rodiče.

      Konečným krokem celého procesu u přijatých dětí je podepsání smlouvy o vzdělávání. Termíny podepsání smlouvy budou dohodnuty individuálně.

       

      ŠKOLNÉ: 

      Výše školného bude stejná, jako školné pro děti v 1. – 9. třídě školy. Tedy pro školní rok 2024/2025 bude školné činit 4.400 Kč měsíčně. Školné se platí 12 měsíců v roce.

       

       

  • Fotogalerie

      zatím žádné údaje